Kuivakuppaus

Hoidon määritelmä ja vaikutusmekanismit

Kuivakuppaus eli imukuppihieronta sopii erityisen hyvin lihashuoltoon, kuona-aineiden poistoon lihaksista, turvotuksen sekä arpien hoitoon.

Imukuppihierontaa voi käyttää myös tehostamaan klassisen hieronnan vaikutuksia. Periaatteessa imukuppihierontaa voi käyttää samoihin vaivoihin kuin hierontaakin. Se vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Vaikutus näkyy iholla heti: siihen syntyy punainen jälki jokaisen imaisun myötä.

Erilaisten lihaskipujen ja jännitystilojen lisäksi kuivakuppausta on käytetty hyvin tuloksin myös päänsäryn, reuman, astman ja turvotuksen hoitoon sekä kosmeettiseen selluliittiin. Hoidon koetaan auttavan myös rasvankeräytymien vähentämisessä. Imukuppihieronta tehostaa nivelien liikkuvuutta ja vähentää niiden jäykkyyttä, mm. urheilijoilla lievittää nopeasti lihaskovettumia ja revähtymiä. Imukuppihieronnassa potilas kokee usein rentoutuvansa ja iho saattaa tuntua lämpimältä hoidon jälkeen. Tämä johtuu vilkastuneesta verenkierrosta hoidetulla alueella. On tärkeää, että hoidettu nauttii runsaasti nestettä hoidon jälkeen, lisääntyneen aineenvaihdunnan ja imunestekierron takia.